Loyal readers

Thursday, February 23, 2012

Our own wedding stamp

Seperti yang dijanjikan, hah, ini adalah design wedding stamp kami! Ok tak? Design tu 100% saya buat sendiri. Gambar kerawang-kerawang tu cari kat Google je. Taip 'kerawang' atau 'flourish' nanti naik macam-macam, u all boleh pilih mana yang u all suka. For me I chose this one sebab sangat elaborated, exactly what I was looking for! Plus, ada corak love kat tengah. Suka! :)


Saya tempah cop ni kat kedai print kad kahwin Zaliny. Bagi orang Alor Star, mestu tahu kedai Zaliny ni terletak di Peruda kan? Tepi Star Parade tu. Harga? Bergantung kepada saiz yang anda minta. Kalau saiz cop biasa, bermula dari RM 8. Tapi saya mintak saiz 2 kali ganda lebih besar dari saiz biasa, jadi harga pun 2 kali ganda lah. Tapi masih murah, promise! Saiz stamp saya lebih kurang 4cmx8cm. Harga cuma RM15 ja. Murah kan? Lagi satu, saya cuma letak nama kami saja, tak letak tarikh. Nanti untuk majlis di Johor boleh pakai jugak, jimat! :)


Dan servis sangatlah pantas. Baik pulak tu, kakak yang jaga kedai. Cantik jugak! *hehe* 24 jam dah siap, boleh pick up. Bawak je design soft copy ke kedai, nanti dia akan copy masuk computer dia. Simple. Bawak lah deisgn bulat bujur segi tiga segi lapan sekalipun, InsyaAllah Zaliny can make your dream stamp come true.


Lepas ni nak ajak Roshamiza Roslan main-main cop. Banyak nak kena cop ni. Envelope kad kahwin, doorgift Yassin lagi. Yassin akan diberikan pada tetamu sebagai sebahagian dari doorgift masa majlis perkahwinan saya nanti. Cakap pasal Yassin, semalam dah pergi pick up Yassin dari Pekan Rabu. Nanti hari lain saya update pasal tu pulak ok.

14 comments:

  1. loike.. ngah pk nak wt stamp ke nk print..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlu ada pikir nk print jugak. tp sebab printer rumah ni brmsalah sket, jd trus bwt stamp. print pun murah jugak :)

      Delete
  2. wow..!!gojes nyer stamp u dear...tetiba smangat lak nak design bila tgok hasil u niyh..hehhehe...cantek sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear. percaya x design ni buat dalam masa 20 minit je? sebab tak planning ptg tu nak gi kedai stamp lagi. separuh hari baru decide, kat tempat kerja jugak buat time tu jgk! alhamdulillah, x susah sgt pun, cuma nak cari corang yg berkenan je lama sikit sebab nak perfect!

      Delete
  3. jgn start cop selagi aku blm cop! i need to stamp it, to release my tension!! yeah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2! next fri kna hold dlu. tkut ada keja lain tiba2. sabtu aku skolah gnti gak.

      Delete
  4. love em! :) selamat mngecop yer!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear~ x sabar nk dpt kad nnt, nk cop2! :)

      Delete
  5. brapa saiz pika buat?bice la..nnt nk p terjah peruda la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang 4/5cm X 8cm. Tp emmang besar. Puas ati tengok. nnt kat peruda tu bnyak kedai printing & buat cop tau. banyakkkk sangat! cari kedai Zaliny. :)

      Delete
  6. Hi, I pun buat kad kahwin dengan diorg. Ceritanya sebab pengapit kenal dgn org kedai tu. Kalau ikutkan jauh yang amat, sebab i keja JB, tp pengapit duduk Alor Star, kenduri nanti dekat Penang! So far, sangat puas hati sebab senang deal and org kedainya baik sangat. Nak buat stamp juga, xtau pula ada servis ni dekat kedai tu. Thank you for sharing!

    ReplyDelete
  7. As-salam pikah..

    nk tanye la..
    actually sy pun tgah cr kedai custom stamping cmni..
    cuma sy di kuala lumpur..so jauh skit..
    cmne ye utk sy berurusan dgn kedai tu??
    nnti blh email kt sy x psl kdai tu??
    ni email sy..dyana_april85@yahoo.com

    thanks..

    ReplyDelete

Love Notes