Loyal readers

Tuesday, December 27, 2011

Contest Cinta Kami

Assalamualaikum! Another day, another contest, tak gitu? Hehehe...Hari ni nak join Contest Cinta Kami (cewahhh nama contest tuh!)

Ok, contest ni dianjurkan oleh Miszalya Bridal Houze Miszalya Bridal Houze ni terletak di Klang dan mereka menyediakan perkhidmatan make up, pakej perkahwinan dan pertunangan, pelamin, kelas dandanan dan sebagainya. Kepada sesiapa yang berminat mendapatkan perkhidmatan beliau bolehlah contact Miszalya Bridal Houze di:

Email: miszalya@gmail.com
SMS:0176762248


Syarat2 penyertaan adalah seperti berikut:

1) Buat entry mengenai contest ni kat blog korang.
2) Ceritakan mengenai cinta anda bersama pasangan, masukkan 1 keping gambar anda dan pasangan.
3) Minta kawan-kawan blog atau siapa-siapa saja tinggalkan komen kat bawah entry korang. Minta diorang tulis "Vote" then masukkan nama dan blog/facebook diorang kat komen tu.

Tarikh tutup ialah pada 31 Januari 2012

Jika terpilih sebagai pemenang, hadiah yang ditawarkan adalah:
Pelamin Sanding atau
Pelamin Mini atau
Make Up 1x atau
Busana & Aksesori atau
Busana + Aksesori + Make Up 1x atau
Busana + Aksesori + Pelamin Mini

This is the story of how one Syafiq stumbled upon one Syafiqah

Semuanya ada pada nama. Nama sebenar Zombee adalah Syafiq. Nama saya Syafiqah. Jadi bukankah kami dah seperti diprogram untuk satu sama lain? Jawapannya....SALAH! Kami bukan cinta pertama masing-masing. Kami jugak dah berkenal selama 5 tahun sebelum mula menjadi rapat. Masa mula kenal pun kami dah ada pasangan masing-masing. Sedih tak kami bukan cinta pertama masing2? Saya tak tahu apa jawapan pihak sana, tapi bagi saya, saya tak sedih saya bukan cinta pertama dia. I don't want to be his first love, i want to be his last. :) Satu ja harapan saya, if only kami boleh berjumpa awal lagi...

Kami belajar di maktab yang sama selama setahun setengah . Lepas tu saya sambung belajar di Auckland, New Zealand. Dia pulak sambung di United Kingdom. Benua sudah lain-lain. Time difference pon, jangan cakap la. Tapi masa tu smeua perbezaan tu tak penting. Tahu kenapa? Sebab masa tu kami belum rapat pun lagi, inikan pulak be in a relationship.

Lepas balik Malaysia, kami sambung final year dekat maktab di KL. Masa ni la baru rapat. Masa ni la baru kenal hati budi masing-masing. Masa ni la baru jodoh kami bermula. Funny, sebab kami dah kenal lama. Tapi jodoh kami belum sampai agaknya. I met the wrong men, and he met the wrong girls. Yang pasti, Tuhan memang ada perancangan untuk kami.

Jodoh dan pertemuan di tangan Allah. Takdir tertulis yang kami telah bertunang pada 26 November yang lepas dan sedang merancang perkahwinan dalam masa yang terdekat, InsyaAllah. 

Sebab mengapa saya memlih Zombee sebagai pasangan di dunia dan di akhirat nanti? Haruslah sebabnya ada berjuta-juta lemon! Saya bagi di sini 3 sebab utama, okay? :)

3. Entry ni panjang sikit. Tapi ada mengenai kenapa saya hargai Zombee, Dia sangatlah prihatin dan tak pentingkan diri langsung. Walaupun dia tak ada duit, dia sanggup belikan saya novel yang saya teringin baca. Terharu!


2. Entry ni pendek je. Beberapa hari lepas majlis graduation, dan beberapa hari jugak lepas kami pergi beli cincin tunang dan cincin kahwin sama-sama. Ada tunjukkan yang dia selalu buat saya gembira, walaupun masa saya marah teramat sangat. Dialah pengubat segala masalah saya.


3. Saya tak perlu explain apa-apa. Sila klik pada gambar atau link kat bawah ini. Kalau nak like apa yang anda nampak, silakan. :)
...atau klik di sini!


Semuanya 100% usaha Zombee. He surprised me with this gift. Untungnya saya. :)

Oh, sebelum terlupa ada satu trivia yang kami tak pernah share dengan orang lain. Masa kami kecik2, walker kami sama! Hoyeah! Jodoh di situ kah? Haha. Tahu tak walker tu apa? Alah yang budak2 kecik kaki tak cukup kuat naik tu... Meh sini nak tunjuk.:

I'm sexy and I know it  =p Kat sebelah tu my cousin.

Budak montel!

Sama kan? Hahaha. Walaupun saya punya takde customize nama kat walker tu, tapi saya tetap comel. :)

Mari tengok tumbesaran sihat kami selepas lebih 23 tahun:

Yang sexy maintain sexy, yang montel...errr...urm...errrr.....

Cerita kami ni, boleh jugak diibaratkan macam drama dolu2 Kutub Utara Kutub Selatan. Kenapa? Sebab saya tinggal dan bekerja di Kedah, Zombee pulak tinggal dan bekerja di Johor. Sebab distance yang jauh, kami jarang berjumpa sangat. :(

Terima kasih buat Miszalya Bridal Houze kerana mengadakan contest beserta hadiah2 lumayan ni! :)

P/S: Kepada readers entry ni, boleh tak tolong tinggalkan komen tulis "VOTE" dan tinggalkan link blog/FB anda? Kira macam undi jugak la... Thank you so much! :)


37 comments:

  1. VOTE - http://www.facebook.com/whutthadilly01

    ReplyDelete
  2. VOTE - http://www.facebook.com/SirSyafiq.SKR

    ReplyDelete
  3. Vote http://www.facebook.com/profile.php?id=100000013260378

    ReplyDelete
  4. VOTE http://www.facebook.com/profile.php?id=1538984687

    ReplyDelete
  5. Vote kamu dear~ http://dhiera-nak-kahwin.blogspot.com

    zombee sgt sweet la. suka buat surprise ea?

    saya pun join! jom baca~ http://dhiera-nak-kahwin.blogspot.com/2011/12/contest-cinta-kami.html

    ReplyDelete
  6. VOTE
    http://www.facebook.com/profile.php?id=783444704

    ReplyDelete
  7. You deserve this :) its beautifully written too!

    VOTE!

    http://www.feliciapeh.wordpress.com

    ReplyDelete
  8. so sweet!!!
    I vote.

    http://buatgapo.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Thank you for all the votes lovelies! I love u guys! :)

    ReplyDelete
  10. VOTE!

    https://www.facebook.com/profile.php?id=542444238

    ReplyDelete
  11. VOTE!

    https://www.facebook.com/MissNajian

    ReplyDelete
  12. alahai..cute nyer story..huhu

    VOTE!!

    utk kamu juga....

    http://tiketcinta.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. VOTE! http://choclairissa.blogspot.com..

    harap2 saya membantu :) tq dear!

    ReplyDelete
  14. VOTE
    http://www.facebook.com/profile.php?id=653794207&ref=tn_tnmn

    hope u guys win it. : )

    ReplyDelete
  15. VOTE!https://www.facebook.com/zatimj

    ReplyDelete
  16. VOTE!

    http://www.facebook.com/amirahnadiah

    ReplyDelete
  17. voted syg!!:)

    http://www.facebook.com/profile.php?id=578766414

    ReplyDelete
  18. VOTE

    https://www.facebook.com/yanghidupbahagia1987

    ReplyDelete
  19. VOTE

    http://www.facebook.com/profile.php?id=1217738934&ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  20. Sweet :)
    VOTE
    http://www.facebook.com/ainulfarina

    ReplyDelete
  21. Thank you semua, for the votes! Terharu~ :')

    ReplyDelete
  22. VOTE
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000828327911&ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  23. aww!! comilnyee korang! :)
    i vote for u dear :) <3

    ReplyDelete
  24. VOTE!!!! :)

    http://contengcontengkahwin.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Vote! Vote! Vote!

    :)

    -http://thisjustme.wordpress.com/

    ReplyDelete
  26. vote!

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100000935118540

    ReplyDelete
  27. Terima kasih banyak2 kpd semua yg sudi vote & utk wish2 yg sweet sgt. -Dari Pikah & Zombee :)

    ReplyDelete
  28. VOTE!!!

    http://m.facebook.com/hana.baharudin

    ReplyDelete
  29. vote - http://www.facebook.com/profile.php?id=548261903

    ReplyDelete
  30. VOTE
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000472120620

    ReplyDelete
  31. comel..
    vote kamu!!

    http://beeflyingtohoney.blogspot.com

    i'm join too..
    http://beeflyingtohoney.blogspot.com/2012/01/contest-cinta-kami-by-miszalya.html

    ReplyDelete
  32. VOTE...
    vote nurul juga k...
    http://iman-hasanah.blogspot.com/2012/01/contest-cinta-kami.html

    ReplyDelete

Love Notes